2014. december 31., szerda

♣♣♣11.rész♣♣♣

Hali! Mint mondtam, ami késik nem múlik, úgyhogy itt is vagyok az új résszel.

Rájöttem, hogy nekem igazából attól nem fog teljesen megtisztulni a lelkem, hogy mindenkitől bocsánatot kérek. Hiszen tudom, hogy közben kik és hová rabolnak el embereket és inkább velük kéne végleg leszámolnom. Így visszamentem arra a helyre. Láttam, hogy megint elraboltak valakiket. Azonban mielőtt kiszabadítottam a gyerekeket (ha jól láttam két kislányt sikerült elfogniuk), tárcsáztam a rendőrséget.
- Jó napot!Rablást szeretnék bejelenteni. Gyerekrablást.
- Milyen címre? Hányan vannak?Hogyan néznek ki a tettesek és az elraboltak?
Szépen sorrendben válaszoltam minden kérdésükre és pár perccel később már hallottam a rendőrautó szirénázását. Többen is kiszálltak a kocsiból, majd bekerítették a házat és kérték, hogy most azonnal jöjjön ki mindenki, aki bent tartózkodik. Mivel nem jött ki senki, ők mentek be. Örömkönnyek gyülekeztek a szememben, amikor megláttam elrablóimat bilinccsel a kezükön, letartóztatva. Mögöttük jött két ember, karjukban a kislányokkal, akiken látszott, hogy őket is kínozták. Bár ők nem látták, én rájuk mosolyogtam, ezzel jelezve, hogy tudom, mit éltek át és most már minden rendben lesz.
Az egyik rendőr pedig elkezdett engem keresni, vagyis azt, aki felhívta őket. Végül láthatóvá tettem magamat, mire mindenki elképedve nézett rám.
- Te...te szellem vagy?- kérdezte.
- Igen, de nyugalom nem bántok senkit! Engem is ezek az emberek raboltak el és végeztek ki és nem akartam, hogy bárkivel ezt még megtegyék. Tegnap szabadítottam ki egy kislányt, akinek a bátyját úgyszintén meggyilkolták. Sajnos nem volt annyi eszem, hogy már akkor szóljak önöknek.-fejeztem be.
- Értem, azt hiszem. Te is velünk jössz? 
- Most nem, mert van még elintézni valóm, de tudom, hol a rendőrség és lehet később benézek.-mosolyodtam el.
-Hogy hívnak? Csak azért, mert nem akarlak szellemánynak nevezni.
- Abigailnek.
- Rendben. Akkor szia, Abigail!
- Viszlát!- köszöntem el majd elindultam Rosaly felé, útközben felvéve Jasont.
A gyerekek anyukája nyitott ajtót és amikor meglátta Jasont, tiszta könnyes lett a tekintete és elkezdett zokogni. Azért én illedelmesen köszöntem és megkérdeztem, hogy bemehetek-e Rosalyhoz. Eközben Jason odament édesanyjához és-amennyire ezt szellem mivoltja engedte-átölelte.
- Persze, menj be nyugodtan.Tegnap óta a szobájában van.
- Köszönöm! Nyugodjon meg, minden nap elhozzuk Jasont, ígérjük! A végén már olyan lesz, mintha még mindig...élne.- az utolsó szót úgy préseltem ki magamból. Megsimítottam a karját, majd bementem Ros szobájába. A kislány már nem pityergett és amikor meglátott, az arca felderült.
-Szia! Jason is itt van?
- Igen, csak még kint van az anyukáddal. Itt is hagyom most.
 - Ez így olyan furcsa, hogy mi mind tudjuk, hogy még fogjuk látni Jasont és holnap lesz a temetése.-  a mondat végére a kislány szomorúan roskadt le az ágyára.
- Semmi baj. Akarod, hogy Jasonnel elmenjünk?
- A saját temetésére? Ha végig bírja nézni.
- Majd mondd el neki is! Én most megyek. Szia!

A rendőrség épülete elég nagy, így mire megtaláltam a rablókat, úgy elfáradtam szellemlétemre, mint anno egy izzasztó tesi óra után.  Beléptem a terembe és intettem egyet úgy általánosságban mindenkinek. Éppen kihallgatás folyt. Meglepően a gyanúsítottak nem ködösítettek, hanem őszintén bevallották, hogy mit tettek. A végére életfogytigalani börtönbüntetés kaptak. Nem vagyok gonosz, de ezt most én is úgy gondolom, hogy megérdemlik. Nem feltétlen magam miatt. Rajtam, Curtisen és Jasonön kívül még kitudja hány ember halálát okozták? Ráadásul valakitől ezért még pénzt is kaptak.
Ekkor ugrott be, hogy őt meg sem említették. Ezt pedig én rögtön közölni akartam valakivel. Így mikor kivonultak, kicsit félrehívtam azt a rendőrt, akivel már beszéltem.
- Mondtatok valamit?
- Igen és utána én is szeretnék még beszélni veled.
-Rendben. A kihallgatáson eltitkoltak valamit.
- Mégpedig?
- Valaki ezért hatalmas összegeket adott nekik. Egyszer hallottam egy telefonbeszélgetésüket és innen tudom.
- Akkor ezt még majd kikérdezzük. Azzal kapcsolatban pedig, amit én akartam mondani, csak kérlek hallgass végig!
- Miért mi az?
- Beállnál hozzánk?
- Mármint, hogy én is legyek rendőr?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése